Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

"Het was voor ons direct helder dat áls we zoiets wilden doen, het in Enschede moest zijn. In Enschede bruist het de laatste jaren, er gebeurt veel"

Nadat ze in 2015 begonnen met Stoer Voer in Hengelo kwamen Erik Wooldrik en Jarno Bruggeman al gauw met het idee om zoiets overdekt te organiseren. Ze starten de Twentsche Foodhal in de voormalige Polaroid fabriek.

"Samen met Jarno Bruggeman brainstormde ik vaak over een nieuw foodconcept op de Twentse markt. We misten toch altijd wel iets in het aanbod, en dan met name duurzame vernieuwende ideeën op de culinaire markt. In 2015 besloten we te beginnen met Stoer Voer in Hengelo, een foodtruckfestival met allemaal onderscheidende gerechten, iedere ondernemer met zijn eigen foodtruck."

Twentsche Foodhal Enschede

Enschede bruist

"Maar omdat het in Nederland nog wel eens regent, kwamen we al snel op het idee om zoiets overdekt te organiseren. En dan niet voor een weekendje, maar permanent. Het was voor ons direct helder dat áls we zoiets wilden doen, het in Enschede moest zijn. In Enschede bruist het de laatste jaren, er gebeurt veel. Het zoeken naar een locatie was natuurlijk stap 1, en mijn aandacht werd getrokken door de voormalige Polaroid fabriek aan de Hoge Bothofstraat. Hier hangt de sfeer van talentontwikkeling en oude ambacht, heel passend bij het idee voor de Twentsche Foodhal."

Volop steun en motivatie

"En toen ging het ineens heel snel! Een mailtje naar de eigenaar van het pand, woningcorporatie Domijn, werd binnen een paar dagen beantwoord. Een gesprek vond plaats, en ze waren enthousiast over het plan. En niet alleen bij Domijn maar ook bij de gemeente Enschede, het Ondernemersloket en de horecavereniging vond ik de steun en motivatie die ik nodig had. Na jaren aan de zijlijn als projectmanager binnen organisaties had ik nu het heft in eigen handen. En als je je passie volgt vallen alle puzzelstukjes in elkaar!"

Verrijking voor Enschede

"De Twentsche Foodhal is een comfortabele omgeving waar je kwaliteit op je bord krijgt, maar wel betaalbaar. De lokale koks gebruiken zoveel mogelijk streekproducten en koken zo duurzaam mogelijk. Ik ben zo ontzettend blij met de mentaliteit van alle betrokkenen. Iedereen wil elkaar helpen en streeft hetzelfde doel na: Enschede verrijken, tot een nog meer bruisende en gezellige stad, waar je als inwoner, ondernemer en toerist graag bent."

Delen

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede