Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

“Enschede zit in de lift, de activiteiten van de gemeente en van onszelf om meer consumenten naar de stad te trekken zijn veelbelovend"

Herenmodewinkel State of Art opende op 1 april 2017 haar 28e winkel in Enschede. Martijn Mateman is managing director en vertelt waarom hij nou juist voor deze regio en Enschede koos.

“State of Art groeit de laatste jaren met ongeveer vijf nieuwe winkels per jaar. Wanneer we op zoek gaan naar een locatie lopen we altijd eerst een rondje door de nieuwe stad. Op die manier kunnen we zien en voelen hoe het centrum van de stad in elkaar steekt, hoe het winkelend publiek is en of dit een goede plek is voor ons. Enschede hadden we al een paar jaar op onze radar. Dit jaar werden we heel enthousiast van alle nieuwe ontwikkelingen in het centrum."

Martijn Mateman State of Art Enschede

Bijzonder welkom

“De ontvangst door de gemeente Enschede was bijzonder. De accountmanager van het Ondernemersloket van de gemeente verwelkomde ons met open armen en stuurde ons een dag na ons bezoek een bidbook, met informatie en cijfers over het centrum. De accountmanager was bijna dag en nacht bereikbaar voor ons en hielp ons met alle vragen. Een vrij pand in de centraal gelegen Langestraat was perfect voor ons. Na de onderhandelingen met de makelaar konden we snel van start met de verbouwing. Het contact met de makelaar, het Ondernemersloket en andere winkeleigenaren is prettig en informeel. Die Twentse gemoedelijkheid past goed bij ons!”  

Net even anders

“State of Art zit met betaalbare, stijlvolle herenmode aan de onderkant van een hoger segment. We verwijzen vaak naar Porsche, mede vanwege de vergelijkbare positie in de markt: stijlvol en duurzaam maar wel voor een goede prijs. Zowel in onze uitstraling als dienstverlening willen we net even anders en uniek zijn. We focussen ons op het winkelend publiek in Enschede maar hebben natuurlijk ook profijt van de nabijheid van Duitsland. Daar zit ook absoluut een interessante doelgroep voor herenmode in dit segment en elk weekend komen ze winkelen in Enschede.”  

Bloeiend ondernemersklimaat

“Enschede zit in de lift, de activiteiten van de gemeente en van onszelf om meer consumenten naar de stad te trekken zijn veelbelovend. De nieuwbouw om ons heen is nu afgerond en ziet er prachtig uit. De stad groeit, ontwikkelt en is gastvrij: alle ingrediënten voor een bloeiend ondernemersklimaat.”

Delen

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede