Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

“Enschede is een hele fijne locatie om te werken en te leven, alles is hier aanwezig"

Samen met zijn studiegenoot bedacht Giels Brouwer vier jaar geleden SciSports. Hij vertelt over de snelle groei van het bedrijf en waarom Enschede zo belangrijk voor hen is.

“Het idee voor SciSports kwam voort uit het online spel Voetbalmanager, waarin je je eigen ‘dreamteam’ samenstelt op basis van data van verschillende teams en spelers. Mijn studiegenoot Anatoliy Babic en ik bedachten dat dit in real life natuurlijk ook kan en dat dat best wel eens interessant kon zijn voor voetbalclubs. Zo begonnen we 4 jaar geleden vanuit ons studentenhuis aan ons bedrijfsplan.”

Giels Brouwer SciSports Enschede

Van spel naar realiteit

“Door de aanwezigheid van de studenten van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion hadden we een wereld aan extra kennis en kunde tot onze beschikking en daardoor konden we snel starten en groeien. Inmiddels verzamelt SciSports de data van 200.000 voetbalspelers uit 200 verschillende voetbal leagues over de hele wereld. Onder andere positie, leeftijd en actuele prestaties van de spelers geven samen inzicht in de huidige en toekomstige capaciteiten van de spelers. Hiermee kunnen voetbalclubs inschatten wat voor hen een waardevolle speler is.”

Doorontwikkeling in Enschede

“Enschede is een hele fijne locatie om te werken en te leven, alles is hier aanwezig. We hebben veel contact met andere ondernemers, de hulpvaardigheid zit hier in de cultuur ingebakken. Ook het Ondernemersloket van de gemeente Enschede is een grote steun, als we iets nodig hebben kunnen we ze altijd bellen. In Enschede gebeurt het belangrijkste onderzoekswerk voor SciSports, nog steeds maken we dankbaar gebruik van alle technische kennis die hier aanwezig is. We zijn constant bezig met doorontwikkelen. In ons onderzoekscentrum werken we nu bijvoorbeeld aan een camerasysteem dat direct data kan verzamelen van video.”

Van Enschede tot Parijs

“Het nieuwe kantoor van SciSports in Amersfoort is geopend voor onze medewerkers die uit andere delen van het land komen. En natuurlijk willen we voor onze klanten dichtbij zijn. In Enschede en Münster ontvangen we onder andere de clubs uit Duitsland, en we hebben nu bijvoorbeeld ook een kantoor in Parijs en denken erover om een kantoor te openen in Londen.”

Delen

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede