Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

"De locatie in Enschede is ook perfect voor de samenwerking met Duitsland, waar onze grondstoffen vandaan komen"

Laurens Aveskamp is managing director bij Pilkington Nederland B.V. Het bedrijf is wereldwijd bekend en is sinds 1893 al gevestigd in Enschede.

"Pilkington is wereldwijd bekend als glasproducent voor de bouw-, auto- en specialiteitenglasmarkt. Ooit begon deze locatie in Enschede onder de naam Holst Glas, al in 1893! Dat betekent dit jaar een jubileum van 125 jaar, en dat vieren we groots met al het personeel én oud-medewerkers."

Laurens Aveskamp Pilkington Enschede

Brede oriëntatie in glasoplossingen

"We produceren glas voor heel specifieke toepassingen zoals telefoons en tablets maar vooral voor de bouwindustrie. In Enschede hebben we bijvoorbeeld het glas geleverd voor het nieuwe ziekenhuis, het Wilminktheater en het Van Der Valk hotel. Bijzonder in omvang, en speciaal omdat iedereen in Enschede deze gebouwen kent. Als glasproducent willen we ook steeds meer een partner in duurzame glasoplossingen zijn. Innovatieve toepassingen, zoals ingebouwde jaloezieën en zonnepanelen in glas, worden bij ons in Enschede onderzocht en ontwikkeld. Er valt zoveel te behalen op het gebied van energiebesparing en verduurzaming in deze branche. Dat is ontzettend inspirerend."

Betrouwbaar Twents netwerk

"Ooit maakten we een uitstapje naar Utrecht, om daar een productielocatie op te zetten. Maar al snel bleek dat het vinden van geschikt personeel lastig was. Uiteindelijk is de productie in Enschede weer opgeschroefd. Het mooie is dat hier het personeel vooral binnenkomt via ‘ons-kent-ons’. De banden in Enschede zijn sterk, en zo vinden we vaak weer betrouwbaar en gemotiveerd personeel via de medewerkers die we al kennen. Dat is echt een uiting van de Twentse mentaliteit. De locatie in Enschede is ook perfect voor de samenwerking met Duitsland, waar onze grondstoffen vandaan komen. Ik woon mijn hele leven al in Twente en heb het hier goed naar mijn zin. Ik reis veel maar dit is de perfecte thuisbasis. Ook al moet ik soms wat verder reizen naar het vliegveld in Düsseldorf of Amsterdam, dat is het absoluut waard."

Delen

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede