Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

11.000 ondernemers in Enschede

Enschede kent veel gepassioneerde ondernemers in zakelijke dienstverlening, HTSM, retail, zorg en technologie en andere sectoren. Ze delen graag hun ervaringen over ondernemen vanuit Enschede!

Abbink Boekelo Wegenbouw

"De Marssteden is een ideale locatie vanwege de ruimte en de snelweg is dichtbij. We werken sinds 2012 ook met veel plezier op Terschelling. Daar heerst een vergelijkbare sfeer als in Twente: noaberschap, korte lijnen en veel vertrouwen in elkaar. Dat zijn precies de kernwaarden van dit familiebedrijf."

Lees meer

RESIN

"Tijdens de intensieve periode van de ontrafeling van het bedrijf viel me op hoe hecht de Enschedese ondernemers met elkaar en de stad verbonden zijn. Ze zijn er voor elkaar, werken samen en sponsoren lokale initiatieven. RESIN werkt samen met de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Deze opleidingen leveren stagiaires en potentiële werknemers."

Lees meer

Twentsche Foodhal

"Ik ben zo ontzettend blij met de mentaliteit van alle betrokkenen. Iedereen wil elkaar helpen en streeft hetzelfde doel na: Enschede verrijken, tot een nog meer bruisende en gezellige stad, waar je als inwoner, ondernemer en toerist graag bent."

Lees meer

MEA Innovation

"Na bijna een jaar heb ik mijn eerste opdrachtgevers, en ga ik op zoek naar een vestigingslocatie en personeel. En dat ga ik ook zeker vinden in Enschede. Er zijn allerlei verschillende bruisende plekken waar innovatieve ondernemers verzamelen. En op de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion loopt heel veel jong talent dat zich multidisciplinair wil ontwikkelen."

Lees meer

Hellen van Rees

"Er is in Enschede veel kennis aanwezig over textiel. Door de textielopleidingen van Hogeschool Saxion en het ROC van Twente, maar ook bij bijvoorbeeld Museum TwentseWelle. In Enschede zijn minder modeontwerpers dan in het westen van het land, maar dat geeft me juist de kans om heel bijzondere projecten te doen."

Lees meer

Stanislaus Brewskovitch

“De keuze voor Enschede was voor de hand liggend, omdat ik zelf zo blij ben met deze stad. We namen wel een risico, uit onderzoek bleek dat het Twentse publiek vooral ‘pils minded’ was. Maar gelukkig is gebleken dat ook het publiek hier gek is op speciaal bier en de locatie is eigenlijk perfect."

Lees meer

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede