Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

11.000 ondernemers in Enschede

Enschede kent veel gepassioneerde ondernemers in zakelijke dienstverlening, HTSM, retail, zorg en technologie en andere sectoren. Ze delen graag hun ervaringen over ondernemen vanuit Enschede!

Hellen van Rees

"Er is in Enschede veel kennis aanwezig over textiel. Door de textielopleidingen van Hogeschool Saxion en het ROC van Twente, maar ook bij bijvoorbeeld Museum TwentseWelle. In Enschede zijn minder modeontwerpers dan in het westen van het land, maar dat geeft me juist de kans om heel bijzondere projecten te doen."

Lees meer

Abbink Boekelo Wegenbouw

"De Marssteden is een ideale locatie vanwege de ruimte en de snelweg is dichtbij. We werken sinds 2012 ook met veel plezier op Terschelling. Daar heerst een vergelijkbare sfeer als in Twente: noaberschap, korte lijnen en veel vertrouwen in elkaar. Dat zijn precies de kernwaarden van dit familiebedrijf."

Lees meer

SciSports

"In Enschede gebeurt het belangrijkste onderzoekswerk voor SciSports, nog steeds maken we dankbaar gebruik van alle technische kennis die hier aanwezig is. We zijn constant bezig met doorontwikkelen. In ons onderzoekscentrum werken we nu bijvoorbeeld aan een camerasysteem dat direct data kan verzamelen van video."

Lees meer

Stanislaus Brewskovitch

“De keuze voor Enschede was voor de hand liggend, omdat ik zelf zo blij ben met deze stad. We namen wel een risico, uit onderzoek bleek dat het Twentse publiek vooral ‘pils minded’ was. Maar gelukkig is gebleken dat ook het publiek hier gek is op speciaal bier en de locatie is eigenlijk perfect."

Lees meer

State of Art

“Enschede zit in de lift, de activiteiten van de gemeente en van onszelf om meer consumenten naar de stad te trekken zijn veelbelovend. De nieuwbouw om ons heen is nu afgerond en ziet er prachtig uit. De stad groeit, ontwikkelt en is gastvrij: alle ingrediënten voor een bloeiend ondernemersklimaat.”

Lees meer

Biomass Technology Group

"Ons speerpunt voor het bedrijventerrein Josink Es is verduurzaming en dat past natuurlijk precies bij BTG, practice what you preach! Door dit samen te doen hebben we meer daadkracht en kunnen we veel meer bereiken in minder tijd. We zijn altijd op zoek naar nieuwe interessante samenwerkingsverbanden. En ja, er zijn nog plekken vrij op de Josink Es!"

Lees meer

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede