Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

"De Josink Es en Enschede bieden alle aspecten om succesvol te ondernemen"

René Venendaal begon in 1991 als jr. consultant en 10 jaar later werd hij CEO van het bedrijf. Hij vertelt waarom de Josink Es en Enschede alle aspecten bieden om succesvol te kunnen ondernemen.

"BTG was de eerste spin-off van de Universiteit Twente in 1987 en is gevestigd op bedrijventerrein Josink Es in Enschede. We hebben ons de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot specialist in de omzetting van biomassa in energie, brandstoffen en biobased grondstoffen. Praktische en innovatieve toepassingen die daardoor ontstaan krijgen een plek in aparte spin-offs. Uiteraard werken we nog steeds intensief samen met de UT, maar ook met zo'n 20 andere universiteiten, wereldwijd."

Img 0930 3

Van junior tot CEO

"In 1991 begon ik al jr. consultant bij BTG. Tijdens mijn stages voor de studie Chemische Technologie heb ik kunnen proeven van verschillende aspecten van de energie business. Mijn intrinsieke motivatie om te voorzien in een maatschappelijke basisbehoefte was heel sterk aanwezig en BTG past daar precies bij. Dat ik 10 jaar later CEO zou zijn had ik toen natuurlijk niet kunnen bedenken!"

De kansen liggen voor het oprapen

"Na de start op het UT terrein in 1987 hebben we eerst ons bedrijf gerund vanaf de UT en daarna vanaf het Business & Science Park, vlakbij de Grolsch Veste. Maar toen we uit ons jasje groeiden en daar niet konden uitbreiden zijn we op zoek gegaan naar een andere plek. Josink Es was en is een heel prettig bedrijventerrein. Het is groen en ruim en we konden het gebouw naar wens ontwerpen. De Josink Es en Enschede bieden alle aspecten om succesvol te ondernemen. We kunnen hier onder andere goed hoog opgeleid personeel vinden, onze contacten in Duitsland makkelijk bereiken en samenwerken met andere ondernemers op het gebied van verduurzaming."

Practice what you preach

"Er liggen nog veel kansen voor ons en de gemeente Enschede om onze samenwerking te intensiveren. Ons speerpunt voor het bedrijventerrein Josink Es is verduurzaming en dat past natuurlijk precies bij BTG, practice what you preach! Door dit samen te doen hebben we meer daadkracht en kunnen we veel meer bereiken in minder tijd. We zijn altijd op zoek naar nieuwe interessante samenwerkingsverbanden. En ja, er zijn nog plekken vrij op de Josink Es!"

Delen

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede