Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

De meeste start-ups van Nederland ontstaan in Enschede

Enschedeërs kijken vooruit en doen het samen. Enschede is een ‘pioneering city’ en een magneet voor talenten die samen werken aan de technologie van morgen en overmorgen. Op elk vlak worden initiatieven en bedrijven gestart. Het is de meest ondernemende high tech regio van Nederland. Nergens in Nederland ontstaan zoveel start-ups als in Enschede.

Hightech systems en Smart Materials

Slimme innovaties ontwikkelen, start met geweldige ideeën. In Enschede vind je het perfecte ecosysteem om vernieuwende vondsten te bedenken die de wereld veiliger en duurzamer maken. Bijvoorbeeld op innovatiecampus Kennispark Twente: dé bakermat van hightech systems en smart materials. Hier creëren ondernemende studenten en ruim 400 ondernemers antwoorden voor wereldwijde vraagstukken op snijvlak van techniek en maatschappij. Samen vernieuwen zij al 10 jaar de economie van morgen en overmorgen. En groeien in Enschede uit tot internationale wereldspelers.

@{ bedrijf.naam }

@{ bedrijf.beschrijving }
Routebeschrijving

Enschede biedt ruimte voor innovatie

Technology Base voor testen en ontwikkelen

Zoek je een vestigingslocatie waar innovatie, vernieuwen en testen centraal staat? Technology Base is de proeftuin voor bedrijven met vernieuwingsdrang. De ideale omstandigheden voor het veilig ontwikkelen en testen van nieuwe materialen en systemen. De 3 km lange start- en landingsbaan en de immense ruimte maakt de plek uniek voor ondernemers die veel ruimte nodig hebben.

Meest effectieve startups van Nederland

Zo’n 30.000 studenten ontdekken in Enschede hun talenten. Die kennis resulteert in serious business. Letterlijk. Nergens in Nederland ontstaan zoveel start-ups als in Enschede. Op Innovatiecampus Kennispark werken ondernemende studenten van Universiteit Twente en Saxion Hogescholen, wetenschappers en ruim 400 bedrijven aan vernieuwende high tech systemen en materialen.

Robirds van Clear Flight Solutions

Vogels zijn af en toe een geplaagde vijand, bijvoorbeeld op een vliegveld, vuilnisbelt of op de boerderij. Nico Nijenhuis, student aan de Universiteit van Twente, werkt aan een bijzondere oplossing voor dit probleem. Hij is het brein achter "Robirds": een lijn met robot-roofvogels die andere vogels verjagen. Nijenhuis hoopt zijn vliegende apparaten aan luchtvaart- en landbouwbedrijven te kunnen verkopen via zijn bedrijf Clear Flight Solutions.

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede