Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

Internationale ondernemerskansen

Grenzen verleggen of grenzen vervagen. Enschedeërs zien de grens als plek voor waardevolle ontmoetingen, nuttige experimenten en uitdagende vernieuwingen. Enschede grenst direct aan Duitsland: de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland. De handige ligging - midden op de lijn van Amsterdam-Berlijn - is succesvol voor export en internationaal ondernemen. Enschede slaagt erin om grensoverschrijdend werken, leren en ondernemen tot successen te maken.

Meest Duitse stad van Nederland

Sinds jaar en dag hebben Duitsland en Enschede een band met elkaar: Duitsers en Nederlands  werken en leven samen in de Euregio. Duitsers winkelen graag in Enschede. Tientallen bedrijven vestigen zich eerst in Enschede voordat ze verder Nederland in trekken. Ook in het onderwijs zijn de Duitsers goed vertegenwoordigd. Duitse studenten vormen de grootste groep internationale studenten aan onze instellingen Universiteit Twente en Saxion. En een steeds grotere groep Nederlanders vindt werk aan de andere kant van de grens.

@{ bedrijf.naam }

@{ bedrijf.beschrijving }
Routebeschrijving

Deze bedrijven ondernemen grenzeloos

IntercityHotel: "voor mij komt alles samen in Enschede"

Op 15 januari 2015 maakte het personeel voor het eerst de hotelbedden bij het IntercityHotel in Enschede op. Voor het eerst waagde IntercityHotel de stap naar een niet Duits sprekend land en vestigde zich in Enschede. Met succes!

DEMCON: "in Enschede kun je met wereldambitie heel succesvol zijn!”

Begonnen als spin-off van de Universiteit Twente. Nu heeft DEMCON vijf Nederlandse vestigingen en zo'n 300 medewerkers! In 2017 gaat deze high-end technologieleverancier samen met andere ondernemers fors uitbreiden op Kennispark Twente.

GoalGorilla: "hier in Enschede zijn dé slimme ICT mensen!"

GoalGorilla begeleidt projecten op digitaal gebied, van design tot development. Ze hebben nu kantoren in Enschede, Amsterdam en Oekraïne. Het hoofdkantoor blijft in Enschede: "het leven is hier goed en de kosten relatief laag".

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede