Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Neem contact met ons op

Enschede: bruisend hart in Oost-Nederland

In de binnenstad van Enschede liggen volop kansen voor ondernemers in de retail en horeca. Enschede is de centrumstad van Oost-Nederland en de Nederland-Duitse Euregio! Het gevarieerde winkel- en culturele aanbod, het gezellige horecaplein ‘de Oude Markt’ en de grootste warenmarkt van Overijssel trekken inwoners, toeristen, studenten en bezoekers uit de hele Nederland-Duitse regio naar de binnenstad.

Toonaangevende merken gevestigd in Enschede

De binnenstad van Enschede blijft verrassen en vernieuwen. In het 2017 openden toonaangevende merken, zoals Nikki, G-Star, State of ArtClaudia Sträter en ZARA hun winkels in Enschede. En in 2018 Hudson's Bay! Daarmee is de leegstand in Enschede flink afgenomen en is nu nog maar 7,5% van het totale winkeloppervlak onbezet.

De stad is volop in ontwikkeling en behoort tot de top 3 in de Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019. Enschede wordt steeds meer een winkelstad (I&O Research, september 2017). Bezoekers geven aan meer voor de gezelligheid naar de stad te komen, en minder met een specifiek doel. De nabijheid, de omvang en de diversiteit van het winkel- en horeca-aanbod is wat bezoekers aantrekt. Vooral kleine straatjes met bijzondere winkels en het snuffelmilieu trekken meer bezoekers.

Bezoekers uit Nederland-Duitse regio

Enschede heeft een naamsbekendheid van 99% in het Euregio gebied. Eén derde van de bezoekers aan Enschede komt uit Duitsland! Door de aanwezigheid van Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente is Enschede dé uitgaans- en winkelstad voor duizenden (internationale) studenten.

De binnenstad heeft een verrassend winkelaanbod

Zara Flagstore

ZARA in Enschede is verhuisd naar een nieuwe en grotere locatie. De winkel is na de verbouwing van de Hofpassage één van de drie nieuwe bewoners geworden. Het is een ZARA Flagstore en met 4.000 m2 één van de grootste filialen in Nederland.


Broodbode en The Upperside

Klein begonnen als ambachtelijke bakker met snelle bezorgservice. Inmiddels heeft de Broodbode vier lunchwinkels in Enschede, Hengelo en Deventer. De Broodbode participeert ook in The Upperside. Een prachtig monumentaal pand waar verschillende jonge ondernemers huizen.

Søstrene Grene

In 2016 vestigde zich de hippe Deense winkel in woonaccessoires, speelgoed, hebbedingetjes en doe-het-zelfartikelen aan het Van Heekplein. Søstrene Grene wil dat je in een oase terechtkomt voor een korte onderbreking van het drukke leven van alledag. En dat lukt ze aardig!


@{ bedrijf.naam }

@{ bedrijf.beschrijving }
Routebeschrijving

Je start bij het Ondernemersloket

  • Ondernemers krijgen een persoonlijke accountmanager
  • Advies op maat voor de beste vestigingsmogelijkheden op basis van een locatiescan
  • Hulp bij vergunningaanvragen en -regelgeving
  • Introductie bij relevante Twentse bedrijven en instanties
Velden met een * zijn verplicht

Filis Katalanç - Alp

Alfred Stobbelaar

Kijk ook op de website van Ondernemersloket Enschede